Saopštenja za javnost

12.03.2009

REDAKCIJI DNEVNOG LISTA “DAN”

Glavnom i odgovornom uredniku

Poštovani,

U nadi da i ovo reagovanje Crnogorskog fonda za solidarnu stambenu izgradnju neće završiti u koš kao i prethodna, iskreno se nadamo da ćete nam izaći u susret i objaviti naše reagovanje na izjave čelnika Unije slobodnih sindikata o radu Fonda, objavljene u vašem listu 12.03.2009.godine.

Očigledna politička paranoja, dežurnih analitičara - predstavnika Unije slobodnih sindikata, i javno izrečene ocjene o radu Crnogorskog fonda za solidarnu stambenu izgradnju, gospode Kekovića, Pavićevića, Zogovića, Vučinića i Dr Pavićevića, danas u dnevnom listu „Dan“, samo su još jedna u nizu potvrda, da osim kritizerskog politikanstva predstavnici Unije sindikata, nijesu sposobni ništa novo da ponude, niti zaposlenima, niti javnosti Crne Gore.
Ocjenjujući zlonamjerno, konkretne i veoma značajne aktivnosti Fonda na rješavanju egzistencijalnih pitanja zaposlenih u Crnoj Gori, kao „predizbornu sindikalnu režimsku kampanju u čemu im se pridružuju i predstavnici odredjenih političkih stranaka, uzgred rečeno elementarno neinformisani, izgleda niti razlikuju Sindikat i aktivnosti sindikata, niti aktivnosti potpuno nove institucije Crnogorskog fonda za solidarnu stambenu izgradnju.
I umjesto da daju kolegijalnu i sasvim iskrenu podršku ovakvim aktivnostima bez obzira ko iza njih stoji, tačnije izgradnji objekata u Podgorici, Beranama, Pljevljima, Cetinju, Budvi, i u koje će se useliti najkasnije za dva (2) mjeseca oko 300 radničkih porodica, oni javno osudjuju takve aktivnosti na samo njima svojstven način.
Možda bi crnogorskoj javnosti bilo interesantnije, da pomenuta gospoda, osim što konstantno traže greške drugima, bilo zanimljivije da saopšte šta su oni uradili za dobro radnika: Željezare, Aluminijskog kombinata, radnika u zdravstvu, prosvjeti, gdje su finansijska sredstva dobijena od Ministarstva prosvjete u visini od 300 hiljada eura za izgradju stambenih jedinica za prosvjetne radnike – koje su to aktivnosti sa kojima se mogu pohvaliti sindikalnom članstvu, osim isključivog kritizerstva svega dobrog što se pokušava uraditi za radnike u Crnoj Gori.
Šta reći o takvim nastupima čelnika Unije slobodnih sindikata, koji se „ubiše“ zalagajući se za socijalnu pravdu i prava radnika u Crnoj Gori, začaureni i opsjednuti zalaganjem i uspjesima drugih. Ništa, jer takvi istupi govore najviše o njima, ako nažalost oni poodavno nijesu sve rekli o sebi i svojim sindikalnim aktivnostima.

U nadi da ćete objaviti naše reagovanje, budite pozdravljeni.